Najava nove sezone HBS-a 2017/18.

logo_s

Najava nove sezone HBS-a 2017/18.

Dragi prijatelji, klubovi, natjecatelji i svi ljubitelji biljarskog sporta, sve vas srdačno pozdravljam te ovim pozdravnim govorom najavljujem novu natjecateljski sezonu HBS-a.

Prije svega, želim se još jednom zahvaliti se na velikom povjerenju koje ste mi ukazali izborom za predsjednika Hrvatskog biljarskog saveza. Ovim putem obećajem dati sve od sebe u ovoj zahtjevnoj ulozi kojoj pristupam s punom odgovornošću te ću je nastojati obavljati na najkvalitetniji mogući način. Uvjeren sam da ću zajedno sa svojim suradnicima poboljšati organizaciju i način rada Saveza te doprinijeti daljnjem razvoju i afirmaciji našeg sporta.

Na početku, što me posebno veseli, želim čestitati našim juniorima Anti Šoli, Ivanu Galiću, Luki Galiću i Domagoju Lončareku na ostvarenim vrhunskim rezultatima i uspjehu na juniorskom EP. Donijeli su nam dvije velike medalje te svojim uspjehom i ponašanjem na najbolji način predstavili Hrvatsku i naš Savez. Čestitam i našem Robertu Bartolu koji je donio još jednu medalju i upotpunio uspjeh naših mladih biljarista. Ovi uspjesi bude optimizam, ali nas i obvezuju da se još više usmjerimo na rad s mladima te privučemo nove generacije mladih u naš sport.

Sezona koja je pred nama, biti će vrlo zahtjevna, kako u sportskom pogledu tako i u pogledu promjena u organizaciji, ustroju i načinu rada Saveza te izrade i dorade različitih dokumenata i propisa. Za promjene koje je potrebno napraviti potrebno je i nešto vremena.

U ovom vrlo kratkom vremenu od mojega izbora, unatoč ljetu i godišnjim odmorima, održali smo više sjednica Upravnog odbora HBS-a te sastanaka radnih tijela Saveza. Donijeli smo mnoge konstruktivne odluke, podijelili je velik broj zadataka te su odabrali osobe koje će u razumnom roku i što kvalitetnije postavljene zadatke realizirati. Za pojedine poslove angažirati ćemo i stručnjake. To ćemo učiniti na jasan i transparentan način. Poteškoće i nesuglasice koje su se pojavile na početku mog mandata nisu plod ”nerada i nerješavanja urgentnih problema Saveza” nego je riječ o realno brojnim zadacima koje treba odjednom rješavati te se u tom pogledu svi zajedno moramo uskladiti i priviknuti na svoje nove uloge.

Nova natjecateljska sezona počinje s turnirima regionalnih liga u pool-u 16.-17.09.2017., stoga posebno molim za pozornost svih klubova članova Saveza, da do tog zadanog roka, riješe svoje financijske obaveze, u vidu godišnjih članarina te da na vrijeme pošalju liste svojih natjecatelja i potrebne radnje za licenciranje istih. Naredna natjecanja održavati će se po već usvojenom i objavljenom službenom kalendaru natjecanja HBS-a. Nadam se da će ista proteći u sportskom duhu, fair play ponašanju, kao i kvalitetnoj organizaciji i vođenju svakog pojedinog turnira.

Ovom prilikom želim istaknuti, kako ću biti otvoren i kolegijalan za sve dobronamjerne, konstruktivne prijedloge i savjete, koji mogu unaprijediti rad i funkcioniranje Saveza. Za sva trenutna nezadovoljstva ili sumnje u rad mene i mojih suradnika, pružam ruku da zajednički riješimo sve nesuglasice te da se što prije posvetimo uživanju u biljarskoj igri i daljnjem kvalitetnom građenju svih struktura Saveza. Mislim da svi želimo imati Savez koji funkcionira, koji radi kvalitetno i transparentno.

Nadalje, zahvaljujem se našem bivšem dugogodišnjem predsjedniku gosp. Zdravku Mamiću na svemu dobrom što je učinio za napredak i sadašnju poziciju biljarskog sporta u Hrvatskoj.

Povjerenjem u sebe, radom, pravednošću i sposobnosti, imam veliku vjeru da će moj četverogodišnji mandat koji je tek započeo, biti upamćen po mnogo lijepih stvari i izvrsnim sportskim rezultatima. Za očekivati je da će biti i ponekih neslaganja, različitih mišljenja i gledišta, no duboko vjerujem da će se ista dogovorom i suradnjom uspješno rješavati, kako nitko ne bi osjećao nepravdu ili bio oštećen i zakinut u svojim aktivnostima i naporima.

Svima želim što više dobrih igara i puno sreće u nadolazećim natjecanjima!

 

Sportski pozdrav,

Ante Morić

Predsjednik HBS-a