Link na ždrijeb: REGIJA SJEVER

Biljar klub “Esseker”, Ivana Gundulića 5, Osijek biti će 1. i 2. travnja 2023. domaćin prvog vikenda regularnog djela KLUPSKOG PRVENSTVA HRVATSKE – 1. HBL – REGIJA SJEVER

Raspored igranja 1. i 2. travnja 2023.

NAJAVA
Hrvatski biljarski savez organizira KLUPSKO PRVENSTVO HRVATSKE – 1. HBL za sezonu 2023.

VRSTA I VRIJEME ODIGRAVANJA NATJECANJA
Regularni dio sezone održati će se u dva vikenda 1. i 2. travnja te 30. rujna i 1. listopada 2023. godine. Regularni dio igra se jednokružno u regijama Sjever i Jug, ždrijebom se izvlači redoslijed igranja.
Finalni dio će održati 2. i 3. prosinca 2023. godine na kojem nastupaju po 3 najbolje plasirana kluba iz svake regije, s time da najbolje plasirani klubovi iz svake regije nastupaju direktno u polufinalu.
Molimo sve klubove da pošalju svoje prijave zaključno 28. ožujka 2023. godine.
PRAVO NASTUPA, PRIJAVA I KOTIZACIJA
Pravno nastupa imaju svi registrirani klubovi koji zadovoljavaju uvjete natjecanja u natjecateljskoj sezoni te su ispunili svoje financijske obveze prema HBS-u najkasnije do 28. ožujka 2023. godine. U prijavi je potrebno navesti minimalno 4 natjecatelja koji će nastupiti za klub u tekućoj sezoni. Moguća je i naknadna prijava natjecatelja, a prije prvog nastupa pojedinog natjecatelja. Maksimalni broj natjecatelja u tekućoj sezoni za pojedini klub iznosi 12 natjecatelja ukupno. Klub može prijaviti više stranih državljana, ali u pojedinom susretu može nastupiti jedan strani državljanin.
Kotizacija za nastup u klupskom prvenstvu iznosi 70,00 €, kotizaciju je potrebno uplatiti do 28. ožujka 2023. godine.
Prijavu je potrebno poslati na e-mail: crotour@biljar.hr
KONTAKT OSOBE
Juraj Jurković, tajnik HBS-a – tajnistvo@biljar.hr
NAPOMENA
U regularnom dijelu sezone discipline 8-Ball i 10-Ball igraju se do 6 dobivenih partija, disciplina 9-Ball do 7 dobivenih partija, a “Straight-pool” do 75 bodova.

Dress-code mora biti u skladu sa točkom 8.1.1. Sportskog pravilnika

Molimo sve klubove, natjecatelje i sudionike za sportsko i korektno ponašanje kakvo zaslužuje natjecanje najvišeg ranga – Prvenstvo Hrvatske.

KLUPSKO PH 2023 – Pregled prijavljenih klubova

REGIJA SJEVER
1. BK 8ball Sesvete
2. BK Cibalia
3. BK Esseker
4. BK Marjan
5. BK Metropolis
6. BSK Mosconi
7. BK Zlatar

REGIJA JUG
1. BK Šibenik