EC Youth – Šola uzima broncu u straightu

IMG_8823_slider

U borbi za odličja u disciplini straight Ante Šola počastio je Hrvatsku sa brončanom medaljom. Bravo Ante, najavio si dobar nastup na straightu i oduševio sve. Sve do jednog neizvijesni mečevi u kojima Šola ne gubi fokus i strpljivo gradi bodovnu razliku. U prvoj rundi protiv nizozemca Haegmansa igra egal meč do 28-26, odvaja se sa serijom 18 i na kraju izlazi sa serijom od 19 kugli. Slijedeći WQ meč protiv Stamma u vodstvu 55-30 švicarac pravi seriju 20 i vraća se u meč. Ante odgovara sa serijom 31 i odlazi na 86-50. U nekoliko izmjena Stamm se uspijeva malo približiti, ali Ante ipak kontrolira meč do kraja.

U knock-out fazi (32) uvjerljivo pobjeđuje finca Oksalu sa 100-29, u osmini finala je puno bolji od opasnog Nikita Rudenka, serijom od 42 kugle odlazi u veliku prednost i pobjeđuje sa 100-38. U meču za medalju vidi se odlučnost u Šolinoj igri, te cijeli meč drži bodovnu prednost i prolazi danca Krausea sa 100-65. Veliko vodstvo imao je i u polufinalu protiv Kevina Schillera, ali Schiller se i u mečevima prije polufinala vraćao sa zaostataka od 80 i više. Pa tako i ovaj put. Polufinale završava rezultatom 100-81 za njemca koji odlazi do kraja i osvaja zlato.
U kadetima Ivan ulazi u četvrtfinale i igra za medalju protiv Moritza Neuhausena iz Njemačke. Moritz bolje otvara meč i odlazi u rano vodstvo. Nakon toga Ivan otvara grupu kugli i bijela nesretno završava u rupi. Moritz koristi neočekivanu priliku, nastavlja sa odličnom igrom i radi serije od 29, pa 26. Meč završava rezultatom 75 – 7 za Moritza. Mora se reći da je protivnik bio više u meču, ali peto mjesto je velik Ivanov uspijeh i odličan temelj za nastavak natjecanja. Luka je isto dao dobru igru koja ga je odvela u knock-out fazu. Bravo Luka, dobar rezultat za ovu zahtjevnu disciplinu. Samo je Domagoj ostao malo nedorečen. Na bliceve se vidjelo da ima vještine koje se traže, ali nije uspostavio konstantu. Ipak dobro je to iskoristio za prilagodbu na uvijete i sigurno je da će naći svoj ritam za nastavak natjecanja.
Dobre rezultate ostvarili su i naši susjedi. Aleksa Pecelj došao je do zadnjih 16, a Sanjin Pehlivanović osvojio je srebro.

Zlatne medalje osvojili su Wiktor Zielinski (U-17) i Kevin Schiller (U-19).

Sada slijedi početak desetke i timsko. Dečki su raspoloženi, potpuno su se unijeli u ovo natjecanje i u svakom pogledu čine svog team leadera i svoju državu ponosnima.

Još jednom velike čestitke Šoli na osvojenoj medalji i puno sreće u nastavku natjecanja!