EC Youth – Domagoj peti u osmici

0089

U disciplini 8-ball najdalje dolazi Domagoj Lončarek.

Čekalo se Domagoja da na stol stavi borbeni duh koji smo toliko često viđali u hrvatskoj ligi, a on nije iznevjerio. Već zbog toga čestitam Domagoju. Potrebna je iznimna odlučnost da igrač nakon serije osrednjih mečeva pronađe svoju ruku i vrati se u utrku. No kada je osmica počela nije se tako činilo. Nakon slobodnog prvog kola u WQ rundi Aleksa Pecelj teško poražava Domagoja 7:0 i šalje ga u repasage. To je možda i okidač koji je Domagoja vratio u život. Kako se repassage odigravao tek slijedeći dan, Domagoj je imao dosta vremena na raspolaganju presjeći sve što se do tada dogodilo i krenuti iz početka – kuglu po kuglu. Slijedeći dan u LQ rundi dolazi mu rus Vladimir Matvienko, Domagoš ga prolazi sa 7:3, a nakon izvlačenja za zadnja 32 bogovi ždrijeba stavljaju Domagoja i Šolu na isti stol. U hrvatskom derbiju Domagoj pokazuje da se u potpunosti vratio, održava prednost tijekom meča i izbacuje Antu sa turnira rezultatom 7:4.

Slijedi pravi triller protiv talijana Federica Amendole. Talijan je u maloj prednosti na početku meča, ali Domagoj drži priključak. Pri rezultatu 3:3 Amendola postaje nervozan jer nikako da se odmakne, a Domagoj koristi njegove greške i brzo odlazi na hill 6:3. Ovo je bio meč pun emocija, nevjerovatnih poteza (jedan Domagojev “skok” je izazvao ovacije cijele sale!) i to je stanje u kojem Domagoj dominira te šalje talijana sa stola sa 7:5. U borbi za medalje čekao ga je poljak Daniel Maciol. Daniel ima preko deset medalja za pojasom i znao je Domagoj da mora biti vrhunski. Ipak meč je krenio nizbrdo. Vrlo brzo našao se u rezultatskom zaostatku od 1:4 i 2:5. Domagoj je sada onaj pravi i ne odustaje, nego nalazi novu rezervu snage i poravnava rezultat na 5:5. Ipak u tom trenu poljak nalazi dodatnu mirnoću, iskorištava Domagojevu iscrpljenost i pobjeđuje 5:7.

Medalja je bila blizu, ali Domagoj iz ovog meča (zapravo cijelog turnira) odnosi značajnu lekciju. Emocionalno-mentalna forma za ovakve turnire mora biti top. Inače se borimo sa vjetrenjačama.

U svakom slučaju, veliko 5. mjesto za Domagoja. Hvala ti za snagu koju si našao unutar sebe!

Ivan Galić (sada već možemo reći standardno) bez većih problema ulazi u osminu finala. Tamo ga čeka norvežanin Simon Thomassen. Ovo je bio težak meč za Ivana. Ne zbog norvežanina, nego onog puno jačeg protivnika – samog sebe. Dan za danom ispunjeni velikim brojem mečeva uzeli su Ivanu danak. Ruka nije radila svoje, a Ivan ne voli kada mu najjači aduti nisu na stolu. Meč popunjen Ivanovim greškama odlazi na stranu realno puno slabijeg Simona 1:6. Sada kada zna kakav je to osjećaj Ivan će imati priliku unaprijediti svoju mentalno-fokusnu izdržljivost. Najbolje lekcije uvijek dolaze kroz najteže poraze i na njima treba biti zahvalan…

U ovoj trećoj disciplini svoju najbolju formu našao je i mladi bosanski lav Sanjin Pehlivanović. U finalu je bio nepremostiv za poljaka Wiktora Zielinskog, te osvojio zlato rezultatom 6:4.

Čestitke Sanjo!

Do skorog pisanja!