EC Youth – 9 Ball – Šola peti

0064

Kraljica biljarskih disciplina uvijek čeka kraj!

Šola je među našim juniorima pokazao najveću konstantu i stabilnost. Kroz turnir je postajao sve jači, čak ga ni prehlada nije pokolebala da stavi svoj maksimum na stol. S iznimnom lakoćom plasira se u četvrtfinale devetke pobjedama protiv rusa Antona Pliska 8:3, talijana Fausta Columbinija 8:2 i norvežanina Gard-Eiken Flagea 8:2. U borbi za medalje čekao ga je nizozemac Joey Haegmans koji pred svojom publikom želi do svoje prve medalje. Već su se sreli u prvoj disciplini i tada je Ante bio bolji 100:43. I u ovom meču sve je počelo odlično za Hrvatsku. Šola koristi očitu nervozu nizozemca i brzo odlazi u vodstvo 3:0 i 4:1. Nizozemac uzima “time-out” i dolazi sa njega oporavljen. U slijedećim partijama uspijeva preokrenuti rezultat u svoju korist 4:5. No Šola ne odustaje ni sekunde. Radi novi preokret i dolazi u vodstvo 7:6. Slijedeću partiju Joey razbija i završava iz štapa. U zadnjoj partiji na razbijanju je Ante, ali se bijela nakon brejka nesretno odbija u rupu. Nizozemac ima faul, ali i iznimno tešku partiju na stolu. Na krilima svojih navijača uspijeva naći riješenje za tešku tricu, pa još težu četvorku, otvara mu se stol i poražava Antu sa 7:8.

Nema se tu što više reći. Šola je na stol stavio sve što je imao i milimetar sportske sreće nagnio je na stranu nizozemca. Čestitamo na 5. mjestu, a još i više na borbi do zadnje sekunde. Svi ćemo nestrpljivo čekati tvoje buduće nastupe!

Ivan je već po navici ušao u zadnjih 16 gdje ga je zaustavio austrijanac Manuel Butschek rezultatom 1:7. U njegovom daljnjem razvoju, kada promjenimo ove baterije sa nekim jačima :), ova količina igre neće mu više predstavljati problem. Domagoj je na oporavak forme potrošio više energije od svih ostalih, pa je u ovoj disciplini zapeo na finalu repassagea. Bolji je bio rus Anton Plisko sa 5:8. Luka je odigrao hill-hill meč u repassageu sa cipraninom Enisom Sogularom. Želio je jako ostaviti svoj trag, ali prevelika želja zna biti dvosjekli mač, pa je meč otišao na Enisovu stranu. Bez brige Luka, ono što je za tebe najbitnije si i napravio, a novih prilika će biti pregršt!

Uz velike uspjehe hrvatskih juniora, odlično europsko prvenstvo imali su i naši susjedi. Aleksa Pecelj u devetci dolazi do bronce, a Sanjin Pehlivanović osvaja još jedno zlato. Veliko bravo obojici! Zadovoljstvo mi je vidjeti da talenti s naših prostora postaju temelj europskog juniorskog biljara!

Na kraju možemo konstatirati da ovaj uspjeh nije ni slučajnost ni čudo. Ovo je rezultat požrtvovanog rada naših juniora i onih ljudi koji se njima bave, a neupitni talent je uvijek tu i bio.

Sada nam predstoji nova godina rada. Šola i Domagoj prelaze u U-23 kategoriju i trebat će popuniti njihova mjesta u juniorskoj selekciji. Na duže vrijeme tu će se ipak zadržati Luka i Ivan Galić i Hrvatsku očekuje prosperitetno razdoblje na EC Youth natjecanju. Što preostaje nego prvo dobro proslaviti, a onda zasukati rukave i krenuti u novi ciklus priprema.

Hvala momci još jednom što držite Hrvatsku na svojim ramenima!

Sportski pozdrav!