2. HBL – 1. TURNIR – Regija JUG

Plakati-HBS-face-2-HBL-Jug

POBJEDNIK BERISLAV ŠILIĆ

Pobjednik turnira je Berislav Šilić (Beretka) koji je u finalu pobijedio Milu Afiča (Zeus) rezultatom 7:1 i imao mirniju ruku poslije dugih i iscrpljujućih hill-hill polufinala. Polufinala su donijela rovovsku bitku (7:6) Berislav Šilić – Cokarić Špiro (Pink panter) te Mile Afić – Igor Škorić (Olimp). Šilić je visoko (4:1 te 5:2) rano poveo u meču protiv Cokarića koji se vratio u igru te na hill-u napravio grešku koji je Šilić iskoristio i dobio frame i meč. U drugom polufinalu Afić – Škorić potonji stalno vodio za 1-2 partije i pri kraju ispustio prednost u izjednačenom susretu i Afić je u posljednjem frame-u razbio i završio iz „štapa“ i tako ušao u finale.
Treba istaknuti još par susreta na hill-hill-u Šilić-Marjanović (Merit) u četvrfinalu; Mrvalj (Merit) i Dražić(Šibenik) u zadnjih 16 te Afić – Cokarić u pobjedničkoj rundi.
Nastupilo je 34 natjecatelja iz 8 biljarskih klubova od čega i dvije natjecateljice Ena Šurija i Tomislava Palinić iz biljar kluba „Desetka“.

ŽDRIJEB | RANG-LISTA

NAJAVA

Prvi turnir 2. HBL u sezoni 2020. za regiju JUG održati će se za vikend 1. i 2. veljače 2020. godine u prostorijama BK “MERIT” Split. Turnir započinje u subotu 1. veljače 2020. godine u 10:00 sati. Na turniru će se igrati disciplina desetka (10-Ball).

Pravo nastupa na turniru imaju svi natjecatelji koji se ne natječu u 1. HBL. te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu jug@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 29. siječnja 2020. godine do 20:00 sati). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo kubove da se pridržavaju rokova za prijavu svojih natjecatelja. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.
Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak 31. siječnja 2020. godine do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe kazni. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir. Kotizacija za turnir iznosi 70,00 kn. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba.

Ždrijeb turnira biti će obavljen i objavljen u petak 31. siječnja 2020. godine na stranici cuescore.com.

Obveze:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za sezonu 2020.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

PREGLED PRIJAVLJENIH NATJECATELJA (34)

BK Olimp (2)
1. Mladen Zečić
2. Igor Škorić
BK Šibenik (1)
1. Mario Dražić
BK Drniš (2)
1. Nikola Odak
2. Zdenko Puljić
BK Pink Panther (3)
1. Mario Sopta
2. Špiro Cokarić
3. Vinko Roje
BK Desetka (8)
1. Goran Nizić
2. Frane Petričević
3. Marko Jurić
4. Mladen Kelava
5. Damir Roje
6. Petar Škomrlj
7. Tomislava Palinić
8. Ena Šurija
BK Zeus (8)
1. Vedran Divković
2. Marin Bilić
3. Tomislav Ljulj
4. Ivan Radun
5. Hrvoje Hrgović
6. Mile Afić
7. David Bašić
8. Ferdinand Arambašić
BK Merit (7)
1. Vinko Smolić
2. Ivan Buljan
3. Davor Marjanović
4. Goran Bazina
5. Boris Pranjić
6. Vedran Gracin
7. Dragan Mrvalj
BK Beretka (3)
1. Berislav Šilić
2. Marin Ivančić
3. Duje Glavinić