1. HBL – 1. Croatia Cup – pobjednik Luka Kutleša

Plakati-HBS-1Liga

1. HBL – 1. Croatia Cup

Live stream

Cuescore.coms

1. Croatia Cup – 1. dan

Prvi dan 1. Croatia Cup-a započeo je u 10 sati susretima 1. kola. U srazu “novih” prvoligaša Kristijan Draganić iz BK Metropolis je dominatno pobijedio Filipa Kotromanovića iz BK Plana B. Još jedan “novi” prvoligaš iz Plana B,Ivan Lišnić se pokazao u dobrom svjetlu pobijedivši “Prvi štap” Zagorja, prošlogodišnjeg Top 10 natjecatelja Vladimira Škvorca iz BK Zlatara. Ivan je pokazao da mu je mjesto u 1. HBL pobijedivši jednog od favorita turnira Roberto Bartola iz BK Metropolis.
Tomislav Šušić iz BK Oplimp pokazao je zašto je prošle godine bio najbolji natjecatelj te je u svom prvom ovogodišnjem nastupu praktički bez pogreške deklasirao Kristijana Draganića, zaista impresivno. Istim rezultatom Marko Lišnić je najavio dobru sezonu pobjedom nad klupskim kolegom Bornom Vukojevićom iz Plana B. Ivo Milin iz BK Zeus je nakon kratkog izbivanja iz 1. HBL pokazao da mu je ipak mjesto među najboljima pobjedom nad Željkom Dozanom iz BK Metropolis. Susret kola su nam priuštili Luka Kutleša iz Plana B te Ante Šustić iz BK Hustler Academy, napet susret u kojem je Ante pokazao “jaku glavu” na “Hill-Hill”.
U prvoj “Loser round” Luka Kutleša nije dozvolio isti rezultat te ipak pobijedio Domagoja Ločareka iz BK 8 Ball Sesvete u još jednom “Hill-Hill” susretu. Roberto Bartol se budi nakon lošeg starta i glatko dobija Filipa Kotromanovića. Tomislav Juriša iz BK Zlatar vodi većinu susreta protiv Vedrana Vunjaka iz Plana B, ali ne dopušta preokret i kažnjava grešku Vunjaka na “Hill-Hillu”. Još jedna drama u susretu Krešo Ivan Kralja iz BK Mr. Q te domaćina Ivana Prusca iz BK Metropolisa, Ivan staloženo i sugurno riješava susret u svoju korist 8-7. Vladimir Škvorc ne dopušta još jedno “novo” iznenađenje te izbacuje iz turnira domaćeg Kristijana Draganića. Jordan Sobin iz BK Zeus nakon dobre igre i pobjede nad Krešom Ivanom Kraljem ispada iz turnira od staloženog Gorana Gluščića iz BK Metropolis.
Loser round 2 nam daje još jednu pobjedu Vladimira Škvorca, ovog puta nad Željko Dozanom. Ivan Prusac je digao razinu svoje igre te protutnjao pokraj Tomislava Juriše. Roberto Bartol ima malo teži zadatak protiv još jednog natjecatelja iz Plana B, Borne Vukojevića koji danas nema svoj dan. Luka Kutleša konačno nema dramu u svom susretu, glatko pokraj Gorana Gluščića.
“Winner qualification” nam je potvrdio dobru formu Tomislava Šušića koji nije dozvolio Ivo Milinu rezultatsku neizvjesnost, glatko 8-3. Ante Šustić nastavlja dobre rezultate i prolaz u završnu fazu turnira pobjedom nad uvijek opasnim Michel Bartolom iz BK Metropolis. Filip Bermanec jednostavno ima svoj dan i ne zna za promašaj, pobjeda protiv favorita Ante Šole koji ovu sezonu započinje kao natjecatelj BK Desetka. U bratskom susretu iskusniji brat Marko Lišnić pobjeđuje Ivana.
Zadnja prilika za povrat u završnicu turnira donosi nam još jedan susret braće, Roberto i Michel Bartol što znači i gubitak jednog od nosioca, Michel rezultatski glatko dobija Roberta. Ivan Prusac se pokazuje kao dobar domaćin te pobjedu prepušta Ivo Milinu. Luka Kutleša se očito zagrijao i u klubskom susretu glatko dobija Ivana Lišnića koji je bez obzira na poraz najavio dobru sezonu. Ante Šola ne dopušta iznenađenje te glatko izbacuje Vladimira Škvorca iz turnira.
U drugom danu natjecanja očekuje nas završnica turnira gdje se sastaju Marko Lišnić i Michel Bartol, Filip Bermanec i Luka Kutleša, Ante Šustić i Ivo Milin te poslastica četvrt finala i turnira, 1. i 3. nostitelji Tomislav Šušić i Ante Šola.
Pridružite nam se u Metropolisu na završnici 1. Croatia Cup-a, susretu najjačih hrvatskih biljarista, dobro došli! 🙂

1. Croatia Cup – 2. dan

Drugi dan 1. Croatia Cupa započeo je susretima četvrtfinala i bez prava na pogrešku. Prvi nosioc turnira Tomislav Šušić nije dobro otvorio susret u kojem je izgledalo da jednostavno nije njegov dan i da sve ide na stranu Antu Šole koji sigurnom igrom prolazi u polufinale – 8:3. Filip Bermanec nastavlja svoju igru iz prvog dana i izgleda da ne postoji pozicija koju ne može riješiti i kugla koju ne može pogoditi, osim možda zadnje kugle :). Susret je bio pun preokreta i fantastičnih pogodaka, Luka Kutleša zadržava mirnu ruku i rješava susret u svoju korist, sada već uobičajeno na „Hill-Hill”. Ante Šustiću izgleda da ništa ne ide od ruke, nikako se spojiti s pozicijom i izgleda da jednostavno nije njegov dan, s druge strane Ivo Milin mu ni ne daje baš puno prilike, 8:2 i prolazak u polufinale. Marko Lišnić je prikazao zavidnu formu u prvom danu, ali u drugom danu je „naletio” na odlično raspoloženog Michel Bartola, koji kliničkom igrom rješava sve situacije na stolu i ne pruža nikakvu priliku Marku da uopće uđe u susret, 8:1 i suveren prolaz u polufinale.

U prvom polufinalu su se susreli prošlogodišnji klupski kolege Ante Šola i Ivo Milin. Ivo Milin nastavlja svoju sigurnu igru koju je prezentirao tijekom cijelog turnira i ponovno dominira, Ante Šola je imao priliku „stisnuti” Milina, uloviti priključak, ali nesretno bijelom zakači za „promet” na stolu i pada mu bijela u rupu kao i sve njegove šanse u ovom susretu, 8:3 i prolaz Milina u finale. U drugom polufinalu Michel Bartol ne otvara dobro susret i prepušta vodstvo „ratniku” Luki Kutleši. Cijeli susret je prošao u izmjenama vodstva, ovog puta Luka ne dopušta još jednu dramu, kao ni nosioca turnira u finalu – 8:6.

Finale između Ivo Milina i Luke Kutleše u početku je bilo u egalu, partija za partiju. Ivan Kutleša prelazi u lagano vodstvo koje praktički ne ispušta do kraja susreta, Ivo Milin u ključnoj partiii nakon rješavanja teške situacije pogađa u špic srednje jednu laganu crnu i prepušta finale Luki na pladnju. Luka sigurnom igrom rješava zadnjih par partija i osvaja 1. Croatia Cup u sezoni 2019.

Čestitke pobjedniku – Luka Kutleša iz Plana B!
Zahvaljujem svim natjecateljima na sportskom ponašanju i prikazanoj igri, također zahvala i domaćinu Ivanu Pruscu i BK Metrpolis.
Sljedeća stanica je u BK 8 Ball Sesvete već 23. i 24. veljačće gdje nas očekuje čak 6. turnira u dva dana – veteransko, juniorsko i ph za seniorke, dobro došli! 🙂

NAJAVA

Prvi Croatia Cup u sezoni 2019. održati će se za vikend 16. i 17. veljače 2019. godine u biljarskom klubu “Metropolis” Zagreb s početkom u 10 sati. Na turniru će se igrati disciplina desetka (10-Ball).
Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Nastupiti mogu svi licencirani natjecatelji koji su osigurali nastup na turnirima 1. HBL. Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu, crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 13. veljače 2019. do 24 sata). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo klubove da se pridržavaju roka za prijavu svojih natjecatelja. Sve naknadne prijave neće se uvažavati. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.
Nakon roka za prijavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). Natjecatelji koji ne nastupe ne dobivaju bodove za taj turnir.
Ždrijeb turnira biti će obavljen i objavljen u četvrtak 14. veljače 2019. godine na stranici cuescore.com.
Kotizacija za turnir iznosi 200,00 kn, svi igrači 1. HBL obvezni su uplatiti kotizaciju. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba.
Obveze:
Molimo sve igrače da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni igrači moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo igrače da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Takoder, molimo igrače da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2019. sezonu.
Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

Natjecatelji 1. HBL za sezonu 2019.

1. Tomislav Šušić, BK Olimp
2. Roberto Bartol, BK Metropolis
3. Ante Šola, BK Desetka
4. Michel Bartol, BK Metropolis
5. Marko Lišnić, BK Plan B
6. Ivan Vicković, BK Plan B
7. Ante Šustić, BK Hustler Academy
8. Borna Vukojević, BK Plan B
9. Vedran Vunjak, BK Plan B
10. Vladimir Škvorc, BK Zlatar
11. Ivan Prusac, BK Metropolis
12. Luka Kutleša, BK Plan B
13. Jordan Sobin, BK Zeus
14. Tomislav Juriša, BK Zlatar
15. Goran Gluščić, BK Metropolis
16. Željko Dozan, BK Metropolis
17. Domagoj Lončarek, BK 8 Ball
18. Krešo Ivan Kralj, BK Mr.Q
19. Filip Bermanec, BK Mr.Q
20. Ivo Milin, BK Zeus
21. Zoran Dmitrović, BK Plan B
22. Kristijan Draganić, BK Metropolis
23. Filip Kotromanović, BK Plan B
24. Ivan Lišnić, BK Plan B

1. HBL – 1. Croatia Cup – POPIS NATJECATELJA (22)

BK HUSTLER ACADEMY (1)
1. Ante Šustić

BK ZEUS (2)
1. Ivo Milin
2. Jordan Sobin

BK ZLATAR (2)
1. Vladimir Škvorc
2. Tomislav Juriša

BK 8 BALL SESVETE (1)
1. Domagoj Lončarek

BK Mr.Q (2)
1. Krešo Ivan Kralj
2. Filip Bermanec

BK Plan B (6)
1. Marko Lišnić
2. Borna Vukojević
3. Vedran Vunjak
4. Luka Kutleša
5. Filip Kotromanović
6. Ivan Lišnić

BK Metropolis (6)
1. Roberto Bartol
2. Michel Bartol
3. Željko Dozan
4. Goran Gluščić
5. Kristijan Draganić
6. Ivan Prusac

BK Olimp (1)
1. Tomislav Šušić

BK Desetka (1)
1.
Ante Šola