1. HBL – 2. i 3. Croatia Cup

Plakati-HBS-face-1liga

POBJEDNICI ANTE ŠOLA I ROBERTO BARTOL

U prvom vikendu srpnja odigrana su 2 turnira 1. HBL, drugi i treći Croatia Cup.
Prvog dana igrala se disciplina 10-Ball u biljarskom klubu Beretka u Splitu. Ante Šola iz BK Desetka osvojio je drugi turnir za redom pobjedom nad Robertom Bartolom iz BK Metropolis, direktnim konkurentom za vodeću poziciju najboljeg biljariste u Hrvatskoj te je na jedan dan držao samostalno prvo mjesto. Treće mjesto osvojili su
Marko Lišnić iz BK Plan B te Michel Bartol iz BK Metropolis.
Već sljedećeg jutra započeo turnir u discipini 9-Ball u biljarskom klubu Zeus iz Kaštela. Roberto Bartol pobjednik je 3. Croatia Cupa pobijedivši svog brata Michela Bartola u klupskom finalu. Treće mjesto osvojili su Ante Šola i Marko Lišnić.
Roberto Bartol samostalno je preuzeo prvo mjesto u ukupnom poretku nakon pola sezona i jesen će čekati s minimalnom zalihom bodova ispred Ante Šole. Marko Lišnić drži treće mjesto dok mu je vrlo blizu Michel Bartol na četvrtom mjestu. Dojam je da vodeća četvorka ne dozvoljava ostalim biljaristima da dođu do odličja što nikako ne odgovara Filipu Bermancu iz BSM Mosconi koji s pete pozicije čeka kiks kako bi se približio reprezentaciji.

NAJAVA

Drugi i treći Croatia Cup u sezoni 2020. održati će se za vikend 4. i 5. srpnja 2020. godine u biljarskom klubovima “Beretka” Split i “Zeus” Kaštela. Na turnirima će se igrati discipline desetka (10-Ball – 4. srpnja u BK Beretka) i devetka (9-Ball – 5. srpnja u BK Zeus).
Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje za svaki turnir posebno). Nastupiti mogu svi licencirani natjecatelji koji su osigurali nastup na turnirima 1. HBL. Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu, crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 1. srpnja 2020. do 20 sati). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo klubove da se pridržavaju roka za prijavu svojih natjecatelja. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje. Nakon roka za prijavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). Natjecatelji koji ne nastupe ne dobivaju bodove za taj turnir.
Ždrijeb 2. Croatia Cupa biti će obavljen i objavljen u petak 3. srpnja 2020. godine na stranici cuescore.com. Ždrijeb 3. Croatia Cupa održati će se nakon 2. Croatia Cupa.
Kotizacija za turnir iznosi 200,00 kn, svi igrači 1. HBL obvezni su uplatiti kotizaciju. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba.
Obveze:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2020. sezonu. Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

PREGLED PRIJAVLJENIH NATJECATELJA 10-BALL (18)

BK Olimp (2)
1. Božo Propadalo
2. Marin Cokarić
BK 8 Ball Sesvete (1)
1. Edin Redžić
BSK Mosconi (1)
1. Filip Bermanec
BK Plan B (5)
1. Borna Vukojević
2. Saša Đukić
3. Luka Kutleša
4. Marko Lišnić
5. Ivan Lišnić
BK Desetka (1)
1. Ante Šola
BK Zeus (2)
1. Jordan Sobin
2. Ivo Milin
BK Metropolis (6)
1. Roberto Bartol
2. Michel Bartol
3. Tin Petljak
4. Željko Dozan
5. Goran Gluščić
6. Ivan Prusac

PREGLED PRIJAVLJENIH NATJECATELJA 9-BALL (18)

BK Olimp (2)
1. Božo Propadalo
2. Marin Cokarić
BK 8 Ball Sesvete (1)
1. Edin Redžić
BSK Mosconi (1)
1. Filip Bermanec
BK Plan B (5)
1. Borna Vukojević
2. Saša Đukić
3. Luka Kutleša
4. Marko Lišnić
5. Ivan Lišnić
BK Desetka (1)
1. Ante Šola
BK Zeus (2)
1. Jordan Sobin
2. Ivo Milin
BK Metropolis (6)
1. Roberto Bartol
2. Michel Bartol
3. Tin Petljak
4. Željko Dozan
5. Goran Gluščić
6. Ivan Prusac