1. HBL – 1. Croatia Cup

Plakati-HBS-1Liga

POBJEDNIK ROBERTO BARTOL

Turnirom prve Hrvatske biljarske lige tj. prvim Croatia Cupom započela je nova natjecateljska sezona Hrvatskog biljarskog saveza. Turnir se je održao 25. siječnja u prostorijama novo otvorenog kluba “Pool Legends” u Zagrebu. Na turniru je nastupio 21 natjecatelj od 24 prvoligaša. Pobjednik turnira je prošlogodišnji prvak Hrvatske Roberto Bartol iz BK Metropolis Zagreb koji je u finalu pobijedio kolegu reprezentativca Ante Šolu iz BK Desetka Split. Polufinalisti su bili Marko Lišnić iz BK Plan B Osijek te Filip Bermanec iz BSK Mosconi Zagreb.
Roberto je pokazao zavidnu formu te suvereno pobijedio sve suparnike na turniru, jedini pravi otpor mu je pružio Vladimir Škvorc iz BK Zlatar koji je u pravoj drami četvrtfinala čak i vodio 7-4, ali je Roberto uspio preokrenuti rezultat u svoju korist te je do kraja turnira prikazao sav svoj talent uvjerljivim pobjedama i još uvjerljivijom igrom u polufinalu i finalu.
Svi nosioci su opravdali svoje pozicije i nisu dozvolili nikakva iznenađenja te će na sljedećem turniru zadržati svoje pozicije nosioca.
Od “novih” prvoligaša najviše pozornosti je privukao Edin Redžić iz BK 8 Ball Sesvete pobjedom nad nekadašnjim reprezentaticem i jedim od favorita turnira Michelom Bartolom iz BK Metropolis.
Željko Dozan iz BK Metropolis je ostvario najzapaženiji “povratak” turnira te je nakon deficita 0-6 okrenuo susret u svoju korist rezultatom 8-6 protiv svojeg klupskog kolege i predsjednika BK Metropolisa Ivana Prusca. Zaustavio ga je Filip Bermanec iz BSK Mosconi u neizvjesnom susretu rezultatom 8-7.
Zapažen je i Jordan Sobin iz BK Zeus Kaštela koji je sigurnom i kvalitetnom igrom, iako je izgubio prvi susret protiv raspoloženog Vladimira Škvorca, prikazao sigurnu ruku te se probio do četvrtfinala gdje je u “Hill-Hill” susretu zaustavljen od strane još jednog reprezentativca Marko Lišnića.

ŽDRIJEB | RANG-LISTA

NAJAVA

Prvi Croatia Cup u sezoni 2020. održati će se za vikend 25. i 26. siječnja 2020. godine u biljarskom klubu “Pool Legends” Zagreb s početkom u 10 sati. Na turniru će se igrati disciplina desetka (10-Ball).
Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Nastupiti mogu svi licencirani natjecatelji koji su osigurali nastup na turnirima 1. HBL. Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu, crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 22. siječnja 2020. do 20 sati). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo klubove da se pridržavaju roka za prijavu svojih natjecatelja. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje. Nakon roka za prijavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). Natjecatelji koji ne nastupe ne dobivaju bodove za taj turnir.
Ždrijeb turnira biti će obavljen i objavljen u petak 24. siječnja 2020. godine na stranici cuescore.com.
Kotizacija za turnir iznosi 200,00 kn, svi igrači 1. HBL obvezni su uplatiti kotizaciju. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba.
Obveze:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2020. sezonu. Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

Natjecatelji koji su osigurali status prvoligaša u sezoni 2020.:

 1. Roberto Bartol, BK Metropolis
 2. Ante Šola, BK Desetka
 3. Marko Lišnić, BK Plan B
 4. Filip Bermanec, BK Mr.Q
 5. Luka Kutleša, BK Plan B
 6. Michel Bartol, BK Metropolis
 7. Ante Šustić, BK Hustler Academy
 8. Ivo Milin, BK Zeus
 9. Borna Vukojević, BK Plan B
 10. Vedran Vunjak, BK Plan B
 11. Jordan Sobin, BK Zeus
 12. Ivan Prusac, BK Metropolis
 13. Željko Dozan, BK Metropolis
 14. Goran Gluščić, BK Metropolis
 15. Ivan Lišnić, BK Plan B
 16. Vladimir Škvorc, BK Zlatar
 17. Tomislav Rahle, BK Shooters
 18. Božo Propadalo, BK Olimp
 19. Saša Đukić, BK Plan B
 20. Dario Škorput, BK Metropolis
 21. Edin Redžić, BK 8 Ball Sesvete
 22. Tin Petljak, BK Metropolis
 23. Marin Cokarić, BK Olimp
 24. Krešo Ivan Kralj, BK MrQ

PREGLED PRIJAVLJENIH NATEJCATELJA (21)

BK Zlatar (1)
1. Vladimir Škvorc
BK Olimp (2)
1. Božo Propadalo
2. Marin Cokarić
BK Desetka (1)
1. Ante Šola
BK Shooters (1)
1. Tomislav Rahle
BK Mr. Q (2)
1. Filip Bermanec
2. Krešo Ivan Kralj
BK Zeus (1)
1. Jordan Sobin
BK Plan B (5)
1. Marko Lišnić
2. Borna Vukojević
3. Vedran Vunjak
4. Ivan Lišnić
5. Saša Djukić
BK 8 Ball Sesvete (1)
1. Edin Redžić
BK Metropolis (7)
1. Michel Bartol
2. Roberto Bartol
3. Dario Škorput
4. Željko Dozan
5. Tin Petljak
6. Goran Gluščić
7. Ivan Prusac